AKTUELLT:

 

Trotsallt presenterar 6 minuter - en pjäs om att gå vilse i livet.

Föreställningar lördag 27.4 kl. 17.00 och måndag 6.5 kl. kl 19.00 i Kling och Klang salen. Gratis inträde. Före föreställningen bjuds det på smått och gott. Välkommen!

 

"Vi var bästa vänner du och jag. Vi visste allt om varann. Jag minns fortfarande ditt leende och dina vackra, snälla ögon. Jag minns hur vi simmade tillsammans om sommarnätterna och hur vi pallade äpplen på landet. Jag minns alla de där gångerna du tröstade mig, alla gånger du fick mig att kikna av skratt."

 

I rollerna:

Ivar Bremer

Christel Runne

Matilda Hakulinen

Aure von Zansen

Andreas Wadenström

 

Regissör:

Nina Tikkanen

 

Hösten 2018: Trotsallts ungdomsgrupp börjar igen!

Trotsallts ungdomsgrupp har startat igång igen i Nordsjöskolans / Ungdomsgården Rastis utrymmen, Fjärdstråket 6. Gruppen hade sina första övningar 24.9 och övar varje måndag kl. 18-20 i Kling och Klang- utrymmet. Gruppen är riktad till högstadieålder samt de nedre gymnasieklasserna. Det är fritt fram att hoppa med under hösten och i början av våren. Hör av dig till dramaledare Nina Tikkanen (040 7190590) eller trotsallt@gmail.com om du är intresserad! 

Förra våren besökte vi Hangö Teaterträff, och nästa vår satsar gruppen på att visa upp sin pjäs på teaterträffen. Spännande tider väntar Trotsallt!

 

Hangö Teaterträff 9.6

På lördagen besökte en del av Trotsallts ungdomsgrupp Hangö Teaterträff. Vi såg två väldigt olika, välgjorda och tankeväckande pjäser (läs: en dansande dj-enhörning, Superwoman möter Sagan om Ringen och doktor Fausts tragiska liv). Vi åt glass, turistade i Finlands Södern och åt gott. Resan började lite spännand med att tåget var en timme försenat, och eftersom byteståget i Karis inte väntade på oss beställdes det en buss som tog oss sista vägen fram till Hangö. Vi oroade oss att vi inte skulle hinna till den första föreställningen, men vi kom fram i tid trots allt!

Vem vet, kanske ni ser oss på scen på Hangö Teaterträff 2019?

 

Föreställning söndag 20.5

Trotsallt visar upp pjäsen "Livets Spel" i Nordsjö skola, Kling- och Klang salen (Ulapparaitti 6) inkommande söndag kl. 16. Varmt välkomna på föreställning!

 

Årsmöte 28.3

Ni är alla hjärtligt välkomna på föreningens årsmöte onsdagen den 28 mars kl. 16.30 på Ungdomsgården Sandels. Följande ärenden kommer vi att behandla på mötet:

Teaterföreningen Trotsallt r.f.
Helsingfors
ÅRSMÖTE...
Tid: 28.3.2018 kl. 16.30
Plats: Ungdomsgården Sandels, Topeliusgatan 2

Föredragningslista
§1 Mötets öppnande.
§2 Val av ordförande, sekreterare, två protokolljusterare samt två rösträknare för mötet.
§3 Konstaterande av mötets stadgeenlighet och beslutförhet.
§4 Godkännande av föredragningslistan för mötet.
§5 Bokslutet, verksamhetsberättelsen och revisorernas utlåtande föredras.
§6 Fastställande av bokslutet och beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen och övriga redovisningsskyldiga.
§7 Fastställande av veksamhetsplan och budget samt medlemsavgiftens storlek.
§8 Val av ordförande och styrelsemöter samt suppleanter i stället för de som är i tur att avgå.
§9 Val av verksamhetsgranskare samt en suppleant för denne.
§10 Övriga ärenden som nämns i möteskallelsen samt fastslagning av nästa möte.
§10 Mötets avslutande.

 

Våren 2018 verksamhet

Ungdomsgruppen fortsätter sin verksamhet i Ungdomsgården Rastis utrymmen (Fjärdstråket 6). Nina Tikkanen fortsätter leda gruppen som är riktad till ungdomar i högstadieålder. Anmälningar för våren kan ännu göras till trotsallt@gmail.com. Välkommen med!

Barnteatergruppen är fortsättningsvis på paus under våren.

 

Hösten 2017 verksamhet

Ungdomsgruppen kör igång i oktober under måndagar kl. 18-20 i Kling och Klang-salen i Ungdomsgården Rastis/Nordsjö skolans utrymmen (Fjärdstråket 6). Nina Tikkanen leder gruppen som är riktad till ungdomar i högstadieålder. Gruppen fokuserar på improvisationsövningar och skapar tillsammans en egen pjäs. Anmälningar till trotsallt@gmail.com, välkommen med!

Barnteatergruppen är på paus under hösten och föreningen söker nya utrymmen för verksamheten.

 

Vårpicknick 31.5 KOFF-PARKEN

Trotsallt ordnar vårpicknick för gamla och nya medlemmar samt övriga glada, teaterintresserade typer i Koff-parken (OBS! Ändrat) onsdagen 31.5! Välkommen fr.o.m. kl. 18! :)

 

Trotsallt presenterar: Somnium

 

”När allting tar slut vem kommer att vara där för att se det? Vem kommer att veta, vem kommer att förstå, vem kommer att vara här när det inte finns någon annan? Hej ser inte det här bekant ut? Kan du va...”

 

En pjäs om rädslan att vara ensam. Premiär söndagen 23.4 kl. 16, Nordsjö skola, Kling och Klang-salen. Gratis inträde, välkommen!

 

 

I rollerna:

Ivar Bremer

Kezia Mandelin

Stefan Fröjdman

Andreas Wadenström

Ella Grundström

 

Föreställning 23.4!

Välkommen på ungdomsgruppens föreställning till Nordsjö skolans Kling och Klang- sal den 23 april kl. 16! På plats bjuds det på smått och gott, och såklart en fantastisk föreställning som ungdomarna själva har fått vara med om att bygga upp. Gruppens har letts av dramapedagog Nina Tikkanen under hösten 2016 och våren 2017. Gruppen har övat i Rastis ungdomsgårdens utrymmen.

 

Barnteatergruppen uppträder på Arbis julvaka 25.11!

Välkommen att se barnteatergruppens pjäs på Arbis julvaka 25.11 kl. 19.45 i musiksalen! Gruppen består av 8 taggade och duktiga medlemmar. På plats bjuds smått och gott. Hela familjen är välkommen! Bli gärna kvar på julvakan för att lyssna på musikuppträdanden, baka pepparkakor, pyssla och göra mycket annat roligt!

 

Ungdomsgruppen kör i gång i Rastis!

Ungdomsgruppen kör i gång med introkväll tisdagen 15.11.2016 kl. 18 i Ungdomscentralens utrymmen i Rastis. Gruppen träffas tisdagar kl. 18-20 och är riktad för ungdomar i åldern 13-17. Under hösten 2016 håller vi på med gruppbildning och improövningar medan under våren 2017 fokuserar vi oss på att tillsammans skapa en föreställning.

Ungdomsgruppen strävar efter att ge ungdomar friheten att skapa något eget. I Trotsallt får ungdomarna vara med om att komma på handlingar till pjäser och bestämma hur de vill lägga upp dem. Trotsallt har inga konstnärliga inträdesprov och medlemsavgiften är 20€ för hela verksamhetsåret 2016-2017.​

Anmäl dig via e-post (trotsallt@gmail.com) senast 11.11.2016.

 

 

Barnteatergruppen på Arbis är igång!

 

Ännu finns det utrymme på Arbis barnteaterklubb som kört igång i början av september 2016! Kursen är för barn i åldern 8-12 år och vi övar på torsdagar kl. 15-16.30 i Arbis gymnastiksal. I teaterklubben arbetar vi med teaterövningar, improvisation och egna pjäser. Kursdeltagarna är med och formar innehållet i pjäserna och skapar också sina egna roller. I slutet av terminen samlas vi till en föreställning.

Har du eller känner du ett barn som skulle vara intresserad av att hänga med? Anmäl er till Arbis kansli eller hör av er till trotsallt@gmail.com för mera information!​

 

Teaterledare sökes!

 

Har du erfarenhet av drama och teater? Vill du leda ungdomar? Drömmer du om att regissera en egen pjäs? Teaterföreningen Trotsallt söker en glad och teatertaggad person att leda föreningens ungdomsgrupp vid Ungdomsgården Rastis i Nordsjö. Gruppen kommer att repetera en gång i veckan på tisdagar kl. 18-20 i Rastis utrymmen och kommer att bestå av ungdomar i högstadieåldern.

 

Vi söker en person som har en del erfarenhet av teater men framför allt är entusiastisk och inspirerad att leda en grupp unga. Ledaren ska ha fyllt 18 år.

 

Låter det här som något för dig? Ta kontakt senast 30.9 via trotsallt@gmail.com så snackar vi mer! :-)

 

Trotsallt årsmöte 25.4.2016
 

Teaterföreningen Trotsallt r.f kallar alla intresserade till årsmöte den 25 april kl. 18.30 på Sandels, Topeliusgatan 2, Helsingfors. Alla är hjärtligt välkomna att lära sig mera om föreningen, komma med tips och idéer för teaterverksamheten eller delta i styrelseverksamheten! 

 

 

Improgrupp startar på Sandels 3.2.2016!

 

Trotsallts ungdomsgrupp söker unga i åldern 13-17 som är intresserade av improteater. Gruppen dras av dramaledare och utbildad scenkonstnär Minna Valkama. Vi börjar onsdagen den 3 februari kl. 18-20 på Ungdomsgården Sandels i Tölö. 
Om du vet någon som kunde tycka om att hålla på med teater på fritiden, så be dem mejla oss på adressen trotsallt@gmail.com senast 31.1.2016. 

 

 

Trotsallts styrelse tackar för en fantastisk inspirationsresa till Stockholm!

 

Som medlem i Trotsallt kan du ta del av en massa spännande händelser! Den 31.7-3.8 2015 besökte styrelsetjejerna Stockholm för att ta del av och inspireras av den svenska teater- och ungdomskulturen. Under resan hann vi besöka Dansmuseet, Kulturhuset, se på friluftsteater och få en personlig träff med en regiassistent för en stor svensk film. 

Styrelsen besöker Lavas verkstad.

Styrelsen besöker Lavas verkstad.

 

Trotsallt firar 20-års jubileum år 2014!

 

Sonia Haga och Lukas Rusk i pjäsen Snödrottningen, 2013

Ungdomsgruppen startar 25.10 i Rastis

Vargen, Prästen och Jordens Undergång

Trotsallt Teaterförening
04.07.2014 kl. 10:00

Snödrottningen

Trotsallt Teaterförening
04.07.2014 kl. 09:54

Hänglås - scener om kärlek och icke-kärlek

Trotsallt Teaterförening
04.07.2014 kl. 09:38

Dinner with Audrey

Trotsallt Teaterförening
04.07.2014 kl. 09:29